Oferte Cazare - City Break Budapest, Ungaria 🌆 2024

Cazare - City Break Budapest 2024

      Orașul Budapesta este capitala Ungariei și este situat de-a lungul Dunării, în centrul Bazinului Carpatic.  Capitala Ungariei are o populație de 1, 774 milioane de locuitori, procentaj ce reprezintă 17% din totalul populației Ungariei.   În anul 2019, Budapesta a înregistrat 4, 61 milioane de turiști, iar în anul 2020, puțin peste 1 milion de turiști. Administrația Budapestei și-a luat foarte bine în serios rolul de a face din capitala Ungariei un oraș plăcut și primitor, un loc care să ofere locuitorilor săi și turiștilor o mulțime de varietăți de agrement și divertisment, precum și numeroase atracții turistice cât mai bine conservate și îngrijite. În ultimii ani, Budapesta și-a recâștigat farmecul de care se bucura la începutul secolului al XX-lea. Turiștii care vor dori să viziteze Budapesta vor descoperi o mulțime de cafenele, restaurante, terase și zone pietonale deosebit de frumoase. Una dintre cele mai frumoase zone pietonale din oraș este   Piața Liszt Ferenc. Deosebit de fermecătoare este și  strada R á day. În ceea ce privește cazarea, recomandările noastre sunt: Corinthia Hotel Budapest, Hotel Four Seasons Gresham Palace, Hotel Hilton Budapest, Hotel Intercontinental Budapest, Hotel President Exclusive Boutique, Queens Court Hotel, Achat Premium Hotel Budapest, Actor Hotel Budapest, Carat Boutique Hotel, Continental Hotel Budapest și altele. 

Citeste mai mult

City Break Budapest 2024 face parte din Ungaria.

In Budapest sunt 396 hoteluri, din care 38 de hoteluri de 5 stele, 155 de hoteluri de 4 stele, 174 de hoteluri de 3 stele, 24 de hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea.

Filtre City Break Budapest 2024

Filtreaza hotelurile din Budapest pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Budapest pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Corinthia Hotel Budapest incepand cu 1,359.00 €
Plecare 3 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Four Seasons Gresham Palace incepand cu 3,582.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Hilton Budapest incepand cu 1,193.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kempinski Corvinus incepand cu 1,903.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ritz-carlton, Budapest incepand cu 2,419.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Iberostar Grand Hotel Budapest incepand cu 1,658.00 €
Plecare 29 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Queens Court Hotel incepand cu 1,297.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
7seasons Apartments Budapest incepand cu 1,284.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Achat Premium Hotel Budapest incepand cu 730.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Budapest, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de un sejur relaxant în Budapesta

    Viața culturală a orașului Budapesta ar fi de neconceput fără nopțile spectaculoase de teatru.  De altfel, multe dintre teatrele istorice ale orașului au fost restaurate în ultimii ani, așa cum este cazul Teatrului de Operetă și a Teatrului Thalia. În anul 2002, Teatrul Național, care fusese demolat în anul 1960, a fost reconstruit.  Biblioteca Centrală Szabó Ervin a fost, de asemenea, reconsolidată și extinsă, fapt ce a făcut ca în prezent aceasta să fie una dintre cele mai mari și mai moderne biblioteci publice din Europa Centrală. Orașul Budapesta nu duce lipsă nici de parcuri și zone verzi, acestea fiind cele mai populare locuri de recreere în rândul locuitorilor săi. Din suprafața totală a Budapestei, 13, 4% este acoperită cu păduri și 2, 3% este reprezentată de parcuri. Margitsziget, cunoscută și ca Insula Margaretei, este unul dintre cele mai populare locuri de recreere de pe cuprinsul orașului Budapesta. Din primele luni ale primăverii până atunci când se lasă toamna, insula este vizitată de zeci de mii de locuitori și turiști, cu toții încercând să scape de aglomerația din oraș și să se relaxeze într-o zonă încărcată de vegetație. Insula Margaretei este înconjurată pe ambele sale laturi de Dunăre și se întinde pe 5, 3 kilometri lungime, oferind astfel suficient spațiu pentru pasionații de jogging, pentru cicliști sau pur și simplu pentru cei care doresc să-și petreacă timpul în aer liber. Millenaris Park a fost inaugurat în anul 1896, pentru a servi drept loc de organizare a festivităților prilejuite de Sărbătorirea Mileniului, este situat în apropiere de centru Budapestei și oferă posibilități de divertisment pentru localnici și turiști, pe cuprinsul său existând o serie de monumente istorice, iazuri, restaurante în aer liber și cafenele. Iubitorii de activități sportive vor putea alerga pe aleile sale sau se vor putea plimba cu rolele sau cu bicicletele. Grădina Zoologică din Budapesta este un loc ideal de divertisment atât pentru localnici, cât și pentru turiști. În cazul în care vă petreceți sejurul alături de copii, nu puteți rata acest loc.  Grădina Zoologică a fost supusă unui amplu proces de reconstrucție care se desfășoară din anul 1990 până în prezent, iar astfel s-a reușit ca edificiile de pe cuprinsul său să-și recâștige farmecul, ceea ce a dus și la creșterea numărului de vizitatori.  Grădina Zoologică a fost proiectată astfel încât să ofere un mediu adecvat animalelor și plantelor de pe cuprinsul său. Cu toate că a fost restaurată și reamenajată, Grădina Botanică din Budapesta păstrează încă atmosfera de secol al XX-lea. 

poza Bucurați-vă de un sejur relaxant în  Budapesta

    Nu veți putea descoperi toate atracțiile turistice ale Budapestei într-un singur weekend, deoarece orașul este destul de întins și prezintă mai multe fețe, astfel că mereu veți avea ceva nou de descoperit. Orașul Budapesta este divizat în două zone: Buda și Pesta. Cele două zone ale sale sunt conectate de poduri.  În Buda veți descoperi băile termale, care amintesc de perioada în care orașul a fost ocupat de către turci.  În schimb, Pesta se face remarcată datorită eleganței sale, pe cuprinsul său, turiștii putând vizita fermecătoare Operă, numeroase muzee și o  multitudine de localuri cochete. Podul cu lanțuri este un adevărat simbol al orașului Budapesta. Înainte ca acesta să fie construit, Dunărea putea fi trecută doar prin intermediul unui pod temporar, însă un oraș ca Budapesta avea nevoie de un pod permanent, motiv pentru care contele Istvan Szechenyi a studiat în străinătate, a vizitat diverse fabrici și a făcut diverse experimente până ce a decis să încredințeze construirea podului inginerului englez William Tierney Clark și scoțianului Adam Clark. Podul a fost  finalizat în anul 1849 și a fost considerat o adevărată capodoperă a timpului său.  Podul a fost distrus în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, dar a fost reconstruit cu fidelitate, cu excepția modernizărilor care se impuneau.

   Piața Eroilor este situată la capătul bulevardului Andrássy și este considerată o adevărată capodoperă. În centrul pieței este dispusă o coloană de 36 metri înălțime, iar în partea superioară a acesteia este dispusă o statuie a arhanghelului Gabriel. La baza coloanei sunt dispuse mai multe statui, așezate sub forma a două semicercuri.  Piața a fost proiectată de către Albert Schikedanz și este dispusă între Sala de Artă și Muzeul de Arte Frumoase, în colecția căruia se regăsesc operele lui Rafael, El Greco, Pieter Bruegel cel Bătrân, Goya și alții.  Piața Eroilor și Bulevardul Andrássy sunt incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

poza Bucurați-vă de un sejur relaxant în  Budapesta

   Bulevardul Andrássy măsoară 2, 310 metri lungime și este căptușit cu clădiri în diverse stiluri arhitecturale. În trecut, în zonă existau clădiri de mici dimensiuni și numeroase grădini, însă în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, Gyula Andrássy a decis ca aici să se amenajeze un nou bulevard. Bulevardul a  luat naștere după Revoluția din 1848-1849, iar în câțiva ani a devenit un bulevard cu adevărat opulent. Inițial, strada era pavată cu bucăți de lemn și oferea segmente pentru deplasarea pietonilor, a trăsurilor și a călăreților. De-a lungul bulevardului erau dispuse buticuri dintre cele mai elegante, palate pline farmec și grădini ornamentale. Cea mai importantă clădire pe care o veți descoperi de-a lungul Bulevardului este Opera de stat, proiectată de către Miklos Ybl, însă bulevardul se mândrește cu mult mai multe atracții, așa cum este cazul Muzeului Casa Terorii, Universității Maghiare de Arte Frumoase, Muzeului Memorial Ferenc Listz și Muzeului de Arte Asiatice Ferenc Hopp. 

poza Bucurați-vă de un sejur relaxant în  Budapesta

       Pe cuprinsul orașuluiBudapesta, turiștii vor descoperi și o serie de lăcașuri de cult care impresionează datorită istoriei și a arhitecturii lor.  Bazilica Sf. Ștefan este cea mai mare biserică din oraș și a treia cea mai mare biserică din  Ungaria. Edificiul religios în stil neo-clasic reușește să primească 8.500 de credincioși. Măsoară 96 metri înălțime, ceea ce înseamnă că de aici vă veți putea bucura de priveliști panoramice asupra orașului.  Lăcașul de cult păstrează o raclă cu brațul drept a sfântului Ștefan, primul rege și patronul spiritual al Ungariei. Lucrările de construcție ale bazilicii au debutat în anul 1851 și au durat 54 de ani, desfășurându-se după planurile arhitectului Jozsef Hild. Lăcașul de cult are un plan în cruce greacă, fațada fiind dispusă între două clopotnițe. Fațada bazilici este înfrumusețată de prezența mai multor statui, printre acestea aflându-se și statuia Fecioarei Maria, statuia Sf. Ștefan, a lui Ladislau și Leopold.

    Turiștii care doresc să afle mai multe detalii despre istoria Ungariei vor putea vizita Biserica Maicii Domnului (Biserica Matia). Zidurile bogat ornamentate și ferestrele gotice descriu viețile celor mai importanți sfinți maghiari. În această biserică au fost înmormântați ultimii doi regi maghiari, aici desfășurându-se încă cele mai importante ceremonii religioase de pe durata anului.  De asemenea, lăcașul de cult este gazda unor numeroase concerte și expoziții. 

poza Bucurați-vă de un sejur relaxant în  Budapesta